Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A tudatos és hatékony energiafogyasztás iskolai népszerűsítését szolgálja a Zöld energiával a jövőért! elnevezésű oktatócsomag, amelyet kedden mutattak be Budapesten a Nemzeti Együttműködési - Oktatás magazin
részletek »

Oktatócsomag a tudatos energiafogyasztás népszerűsítéséért

Oktatás magazin. Hírek és információk az oktatás világából, az felvételiről, az egyetemekről, a fő, közép és az általános iskolákról. Oktatási információk diákoknak és tanároknak egyaránt.
Oktatás magazin
Itt vagy: Oktatás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Oktatócsomag a tudatos energiafogyasztás népszerűsítéséért
Oktatócsomag a tudatos energiafogyasztás népszerűsítéséért
A tudatos és hatékony energiafogyasztás iskolai népszerűsítését szolgálja a "Zöld energiával a jövőért!" elnevezésű oktatócsomag, amelyet kedden mutattak be Budapesten a Nemzeti Együttműködési Alap - Új nemzedékek jövőjéért kollégiuma támogatásával.
A Zöld Áramlat Közhasznú Alapítvány gondozásában készült, iskoláknak szánt ismeretanyagot azoknak a tanároknak ajánlják, akik többet szeretnének nyújtani 9-16 éves tanulóiknak, mint amit a jelenlegi tanterv biztosít. A szakemberek által összeállított oktatócsomag a diákok környezettudatos neveléséhez nyújt segítséget - áll az alapítvány MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az oktatóanyagon keresztül a diákok játékos formában ismerkedhetnek meg a fosszilis energiahordozók használatának korlátjaival, a kimerülő készletekkel, az egyre dráguló költségekkel, az energiafüggőséggel, illetve az alternatív energiaforrások használatának lehetőségeivel.
Hirdetés

Az anyag a fenntarthatóság és a megújuló energiaforrások témakörére épül, komplexen vizsgálja az ezekben rejlő lehetőségeket.

A közlemény szerint kitér egyebek mellett a nukleáris alapú energiatermelésre is, a szakemberek szerint ugyanis a paksi atomerőmű sem hagyható figyelmen kívül, ha a környezetbarát energiatermelési formák megismertetése a cél. Az erőmű a hazai villamosenergia-termelés több mint 45 százalékát biztosítja, üvegházhatású gázok kibocsátása nélkül.

A Zöld Áramlat Közhasznú Alapítvány elsődleges célja a környezettudatos szemléletformálás, a megújuló energiaforrások elterjedésének elősegítése, nagyobb mértékű felhasználása, a tudatos és hatékony energiafogyasztás népszerűsítése.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - tudatos energiafogyasztás, oktatócsomag, Zöld energia
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-11-20 07:33:46
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü