Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Oktatás portálok képes leírás - Oktatás.tlap.hu
részletek »

Oktatás portálok - Oktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: oktatas.tlap.hu » Oktatás portálok
Keresés
Találatok száma - 8 db
Fővárosi Oktatási Portál

Fővárosi Oktatási Portál

Budapest Főváros Önkormányzata - Magyarország legnagyobb oktatási intézményfenntartó önkormányzata - olyan kiterjedt iskolahálózatot üzemeltet, hogy annak áttekintése, az abban keletkező információk kezelése és cseréje, az információs társadalom elvárásainak megfelelő, korszerű, közösségi internetes megjelenítést igényel. A portál fő feladata a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő oktatási-nevelési intézmények információs webhelyeként, az oktatás minden szereplőjének széles körű tájékoztatása, kiszolgálása. Sokoldalú és valós szükségleteket kielégítő információkat kíván szolgáltatni a fővárosi intézményhálózatról, így a szülők, diákok, pedagógusok, intézményvezetők és a fenntartó számára kínál döntéseikhez elengedhetetlen támogatást. A portál célja az is, hogy felületet biztosítson a fővárosi oktatás valamennyi résztvevőjének a megjelenésre, és újabb területek összekapcsolása az oktatással, képzéssel.

Irodalom oktatási portál

Irodalom oktatási portál

Az Árkádia egy oktatási anyagokat tartalmazó portál. Az oldal Magyar irodalommal foglalkozó része elsősorban a nyelvújítás kori és a modern irodalmi témákat célozza meg, de ezek mellett egyéb témájú művekről írt tananyag is megtalálható. Az oldalon kiemelt szerepet kapott a holokauszt, illetve a nyelvújítás irodalma, amiről több egész cikk, és tananyag mellett, egy terjedelmes bibliográfia is megtalálható. A weboldal nagyon hasznos lehet szakdolgozat, vagy tanulmány írók számára.

Magyar Elektronikus Könyvtár

Magyar Elektronikus Könyvtár

A Magyar Elektronikus Könyvtár nem sokkal az Internet magyarországi megjelenése után kezdődött, az Iif 1993-as gopher-pályázatát követően. A pályázat eredményeként gyorsan felálló hazai gopher rendszerekkel és a hozzájuk kapcsolódó egyéb szolgáltatásokkal folytatott kísérletekből hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nagy igény van jó minőségű, értékes információkat tartalmazó, magyar nyelvű szöveges anyagokra, s olyan megoldásokra és szervezési elvekre, melyekkel ezek gyorsan és könnyen megtalálhatók a hálózaton, mert az Interneten egyre nehezebbé válik a navigálás, ahogy az elérhető állományok száma növekszik. Az 1994 tavaszán tartott 'Pocok-workshop' alatt határozta el néhány lelkes könyvtáros egy Ajánlás elkészítését a Magyar Elektronikus Könyvtár megalapításához és működésének szabályozásához...

Oktatás magazin hírek
A legjobb 500 közé került egy egyetemi világrangsorban a Semmelweis Egyetem
A legjobb 500 közé került egy egyetemi... Korábbi helyezésén javítva, a legjobb 500 közé került a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) most publikált világrangsorában a Semmelweis Egyetem. Az intézmény kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: korábban (501-600.) volt, most a 401-500. helyen végzett a Semmelweis Egyetem a THE 1102 egyetemet tartalmazó rangsorában. Az élen angol és amerikai...
Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek
Az újraélesztés tantervszerű... Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek, ezért a...
Felvételi - Palkovics: csaknem 106 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe
Felvételi - Palkovics: csaknem 106 ezren... Az idén csaknem 106 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, ez a...
Országos Jelentkezési Központ

Országos Jelentkezési Központ

Segítünk, hogy a képzők és a tanulni vágyók egyszerűen, könnyen egymásra találjanak. Évente több ezer érdeklődő és tanfolyamra jelentkező veszi igénybe portálunkat. Az oldalunk rendszere nyílt, arra bármely képző feltöltheti a képzéseit - annak részleteivel. A képzést keresők, témakör szerint csoportosítva válogathatnak egészségügyi, életvitel, EU, gazdasági, humán menedzsment, idegenforgalmi, igazgatási, informatikai, ipari, irodai, jogi, kereskedelmi, kommunikáció, kulturális, környezetvédelmi, logisztikai, marketing, mezőgazdasági, műszaki, művészeti, nyelvi, pályázati, pedagógiai, pénzügyi/számviteli, pszichológia, sport, szépségápolás, szociális, természetgyógyászat, tudományos, védelmi/biztonsági, vendéglátás, üzleti, zenei képzések között. Típus szerint is szűrhetőek a képzések, úgy mint alapfokú, középfokú, OKJ, emelt szintű, felsőfokú, továbbképzés, kiegészítő, okleveles. Az oldal rendszerére a tanfolyamok, tréningek feltöltése roppant egyszerű, különös számítástechnikai ismeretet nem igényel. Az oldalunk rendszere az érdeklődők, jelentkezők adatait közvetlenül a képzőknek küldi meg.

Remedium esuli

Remedium esuli

A Remedium esulit azért hozta létre néhány lelkes pedagógus, hogy megkönnyítse a magántanár keresést, a diákoknak a hóban- fagyban magántanárhoz történő vándorlást. Lehet tőlünk egy alkalommal is órát venni, de hosszabb időszakra is szívesen állunk bárki rendelkezésére. Egyelőre pár tárgy tanítását tudjuk vállalni, de remélhetőleg a repertoárunk bővülni fog. Viszont szívesen állunk szülők, nagyszülők rendelkezésére is, akik bármilyen iskolai konfliktusnál elakadtak, tanácstalanok. remedium- gyógyszer és segítség. Olyan gyorsan szeretnénk segíteni, amilyen gyorsan azt egy hatékony gyógyszer teszi.

Sulinet

Sulinet

A Sulinet portálon rengetek oktatási segédanyag olvasható az általános, a közés és főiskolás tanulók számára. A honlap főbb témakörei: oktatás katedra nélkül, érdekes háttéranyag minden tantárgyhoz, kultúra, kapcsolat, iskolafejlesztés és rendezvények.

Tanfolyam portál

Tanfolyam portál

Keresőnk segítségével szakma és helyszín szerint is kiválaszthatja az Önnek megfelelő képzést adatbázisunkból, vagy használja gyorskeresőnket. Iratkozzon fel tanfolyamos hírlevelünkre, hogy hiteles információkat kaphasson az Önt érdeklő tanfolyamról!

Tesztvizsga

Tesztvizsga

A Nemzeti Közlekedési Hatóság által tansegédletként jóváhagyott folyamatosan karbantartott oktatási anyag és vizsgakérdések, egyéni tanulást segítő interaktív oktatórendszer, rendszerbe integrált konzultációs lehetőség, a gyakorlás több változatú biztosítása, majd az önellenőrzés lehetősége a tényleges hatósági vizsga elveit követve. Rendszerünket azoknak is ajánljuk akik tanfolyamra járnak, de a hatósági vizsga előtt, még gyakorolnák a vizsgakérdéseket.

Tuti menü